• Hrvatski
  • English

Mapiranje hrvatskih znanstvenika u UK-u

Mapa

Mapiranje hrvatskih znanstvenika u Ujedinjenom Kraljevstvu projekt je koji je pokrenula i koordinira Udruga Penkala, a istraživanje i mapiranje hrvatskih znanstvenika u Ujedinjenom Kraljevstvu provodi se u partnerstvu i uz financijsku potporu Veleposlanstva Velike Britanije u Hrvatskoj putem Impact Fund 2023 natječaja. Prepoznajući snagu hrvatskog znanstvenog talenta izvan Hrvatske, ovaj projekt ima za cilj poticanje znanstvenih veza i suradnje između znanstvenika u Hrvatskoj i hrvatskih znanstvenika u inozemstvu.

Ideja je stvoriti sveobuhvatnu bazu podataka hrvatskih istraživača (od doktoranda nadalje) koji žive i rade u inozemstvu, konkretno u Velikoj Britaniji. Time će se nadopuniti CroRIS CROSBI baza podataka koja se fokusira na hrvatske istraživače unutar Hrvatske.

Stoga vas pozivamo da pogledate web stranicu, registrirate se i budete među prvima na karti. Uvijek možete kasnije ažurirati svoje podatke. Također možete testirati platformu i ostaviti nam komentare i ideje za poboljšanja.

Ovo prvi pokušaj stvaranja baze podataka za hrvatske znanstvenike koji rade u inozemstvu, za koju vjerujemo da će pomoći u premošćivanju jaza između hrvatskih istraživača u svijetu i poticanju jače znanstvene suradnje. Stoga bismo jako cijenili vašu podršku! 😊

Anketa

Sudjelovanje u ovom projektu također uključuje ispunjavanje kratkog upitnika, segmentiranog u četiri glavna dijela, od kojih svaki sadrži do 5 pitanja. Cilj ove studije je razumjeti motivaciju, iskustva i opseg znanstvene suradnje između hrvatskih istraživača u Velikoj Britaniji i onih u Hrvatskoj.Ispitivanjem razlika u istraživačkim okruženjima i istraživanjem potencijalnih područja za poboljšanje, cilj nam je poticati suradnju između hrvatskih i britanskih znanstvenika.

Ne bi trebalo trajati više od 10 minuta. Vaši će odgovori biti strogo povjerljivi i nikakvi osobni podaci neće biti povezani s vašim odgovorima.

Uvidi iz studije će nam uvelike pomoći u razumijevanju izazova i prilika s kojima se suočavaju hrvatski istraživači u inozemstvu te će značajno doprinijeti oblikovanju budućih inicijativa za podršku hrvatskoj znanstvenoj zajednici.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, ili ako želite biti više uključeni u projekt, ne ustručavajte se obratiti nam se na info@udruga-penkala.hr ili jednostavno ostavite svoj e-mail ovdje.

Osim toga, ako poznajete druge hrvatske istraživače u UK, slobodno nam ostavite njihove kontakte ovdje kako bismo ih uključili u ovaj projekt.

Rezultati

Pročitajte o prvim preliminarnim rezultatima ankete!

Veleposlanstvo Velike Britanije u Hrvatskoj prvi su prepoznali važnost mapiranja hrvatskih znanstvenika u svijetu te su financirali ovaj projekt Impact fund natječajem 2023. godine.