Podcast

Penkalin podcast “Slušalica” dostupan je na sljedećim platformama: Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts, YouTube, Podtail, Podcast.hr i PodParadise 🎙️🎧

Udruga Penkala pokrenula je prvi hrvatskih znanstveni podcast s ciljem dijeljenja znanja i informacija, ali i iskustava i životnih priča naših istraživača/ica i znanstvenika/ica u akademiji i industriji, vani ili u Hrvatskoj.

Za sada smo krenuli u nekoliko smjerova:

1. “Naše znanstvenice i znanstvenici”
gdje u svakoj epizodi razgovaramo s jednom osobom i pokušavamo donijeti životnu i znanstvenu priču, kroz razgovore o znanosti, istraživanjima, kako su završili tu gdje su sada, hobijima, i planovima za budućnost.

2. “Znanost i industrija”
podcaste kojima je cilj napraviti pregled znanja, prilika za približiti svijet startupova i industrije znanstvenicima koji bi htjeli pokrenuti startup, firmu, ili dobiti financiranja za projekte iz akademije.
Kroz podcast planiramo pratiti priče upravo takvih hrvatskih startupova.

3. “Podcast specijali”
koji se fokusiraju na jednu aktualnu temu iz znanstvene perspektive i kroz nekoliko epizoda s gostima iz raznih područja znanosti obrađuju teme iz različitih pogleda.
Jedan takav tematski specijal je bio upravo COVID specijal.

4. “Ekološke teme”
“Slušalica Green” najnoviji je serijal Penkalinog znanstvenog podcasta s fokusom na klimatske promjene, održivost i ostale ekološke teme.

U budućnosti još je puno ideja, ali malo vremena pa svatko tko se vidi u ovome (bilo kao s organizacijske strane, bilo kao gost) neka nam se javi! 😀