Popis znanstvenih prilika

Jedan od osnovnih ciljeva Penkale jest povezivanje ljudi koji rade u različitim područjima, kao i onih koji pripadaju različitim generacijama odnosno nalaze se u različitim stadijima karijere. Jedan od projekata koji pokrećemo u tu svrhu jest stvaranje huba znanstvenih i industrijskih prilika, s ciljem prijenosa saznanja i iskustava.

Cilj je stvoriti web stranicu s popisom (aktualnih i bezvremenskih) znanstvenih prilika za sve stadije karijere i razna područja, uz poseban dio fokusiran na prilike u Hrvatskoj..

Ideja je da, ako smo sami sudjelovali u nečemu i htjeli bi to preporučiti mlađima, ta informacija (kao i vaš kontakt za potencijalne upite i pomoć), dođe do onih kojima bi to moglo igrati veliku ulogu u znanstvenoj karijeri. Isto tako, ako saznamo za nešto (vidimo oglas, dođe nam na email, itd), a ne znamo osobno nikoga kome bi to prosljedili, možemo upisati par osnovnih informacija u tablicu čime stvaramo bazu korisnih informacija za buduće generacije.

Kao prvi korak u projektu pokušavamo skupiti što više prikladnih informacija na temelju kojih ćemo napraviti web stranicu gdje će u budućnosti biti moguće dodavati prilike..

Stoga vas molimo da izdvojite par minuta i dodate sve prilike za koje znate, ili pregledate koje prilike vaše institucije nude i upišete ih😊

Tablica za upisati prilike! 

Informacije koje nas zanimaju podijelili smo u dva glavna skupa:

Website hubovi: ovdje vas molimo da upišete već postojeće hubove/web stranice za pronalazak pozicija, suradnji, fundinga, ljetnih škola, itd. za koje znate, ili npr. stranice gdje vaše institucije objavljuju takve prilike. 
Pojedinačne prilike: ovdje vas molimo da upišete pojedinačne prilike (npr. znanstvene škole, prilike za stručne prakse, internshipove, otvorene pozicije za diplomske radove, PhD pozicije, postdoc pozicije, trajne pozicije, stipendije, fundinge, natjecanja…) za koje znate i mislite da bi mogle biti korisne drugima. Ne moraju biti u vašem području rada, a ukoliko jesu i imate dodatna saznja ili ste osobno sudjelovali ostavite svoj kontakt za potencijalne interese i pitanja mlađih studenata. To će im puno značiti! 🙂

Ako se netko želi uključiti u projekt ili pomoći kod izrade stranice, slobodno nam se javite!

Unaprijed hvala na trudu i informacijama! 😀