• Hrvatski
  • English

Uključi se!

Jesi li spreman/na za avanturu s Penkalom?

Prati što radimo preko  društvenih mreža:

Želiš više? Uključi se u rad! 😊

Kao udruga rastemo pridruživanjem novih članica i članova koji unose svježu energiju, uzbudljive ideje, kreativne prijedloge ili jednostavno želju za sudjelovanjem i slobodno vrijeme.

Penkala postoji zahvaljujući našim volonterkama i volonterima, prošlim, sadašnjim (i budućim), njihovoj predanosti u radu Udruge s ciljem stvaranja i podržavanja što kvalitetnijeg, inovativnijeg i raznolikijeg sadržaja planova, inicijativa, događaja i aktivnosti, na nesebično odvojenom vremenu, strasti prema promicanju znanosti te znanjima i vještinama koje su rado uložili da unaprijede i promiču Penkalu kao znanstvenu spajalicu.

Stvaramo atmosferu u kojoj se svatko osjeća dobrodošlo i trudimo se prilagoditi svakom novom članu, u skladu s njihovim strastima, vještinama i područjima gdje mogu ne samo doprinijeti, nego i učiti i rasti.

Želimo povezati mlade stručnjake kroz razna znanstvena i akademska predavanja, radionice, okrugle stolove, brainstorminge, poticanje na razmjenu ideja, razmišljanja i suradnje, međusobno predstavljanje sudionika kroz područja kojima se bave, interese i naravno, brojne prilike za druženje.

Mogućnosti za sudjelovanje su razne – od snimanja podcasta, organizacije događaja i vođenja projekata do marketinga, programiranja, financija i grafičkog dizajna i mnogih drugih. 

Zbog lakše i brže koordinacije zadataka, osnovali smo radne skupine, od kojih svaka ima određeni raspon aktivnosti, a njihov pregled ti donosimo u nastavku. Detaljnu prezentaciju o našem radu i inicijativama možeš pogledati ovdje:

 

Ako se vidiš u nekoj od ovih kategorija, nemoj čekati – ispuni prijavnicu i pridruži nam se! 😄

Uvijek smo otvoreni za nove prijedloge i ideje, a od već postojećih projekata i cjelogodišnjih aktivnosti, posebno smo ponosni na:

  1. Penkalin znanstveni blog – putem kojeg članovima Udruge, ali i svim ostalim zainteresiranim pojedincima, približavamo teme i istraživačke interese o kojima pišu i Penkalini i gostujući istraživači i znanstvenci. Predstavljamo istraživački rad mladih hrvatskih znanstvenika, mladih hrvatskih tvrtki proizašlih iz istraživanja, znanstvena područja, tekstove na teme od šireg značaja za istraživače i kontakte autora;
  2. Science@Home – znanstvena predavanja, okrugli stolovi, kvizovi i networking;
  3. Penkalin znanstveni podcast – prvi hrvatski znanstveni podcast svrstan u pet tematskih potkategorija: Hrvatske znanstvenice i znanstvenici, Znanost i industrija, Akademske teme, Specijali i Ekološke teme;
  4. Mutimir – godišnja interdisciplinarna konferencija mladih znanstvenika i istraživača iz Hrvatske i inozemstva;
  5. Znanost u prolazu – smanjivanje jaza između znanosti i javnosti putem organizacije javnih predavanja o znanstveno-istaživačkom radu hrvatskih znanstvenica zainteresiranoj publici i u suradnji s lokalnim zajednicama, promocija žena u znanosti na tri lokacije: Zagreb, Rijeka i Sisak;
  6. ScienceUP – povezivanje industrije i akademije kroz okrugle stolove, predavanja i radionice s ciljem informiranja o hrvatskom startup ekosustavu i komercijalizaciji istraživanja, promocija mladih startupa proizašlih iz akademije, provodi se u suradnji s FER-ovim programom za potporu komercijalizacije visokotehnoloških istraživanja Nuqleus;
  7. Akademske spike i radionice – edukacija znanstvenika o vještinama potrebnim za rad u znanosti kroz neformalna okupljanja, razgovori o temama koje brinu mlade istraživače, prijenos iskustava i dobrih praksi, fokus na razvijanje mekih vještina (“soft skills”), poticaj na uspješan leadership u znanosti.

 

Čak i ako nemaš vremena aktivno se uključiti, pomozi nam u brojnosti svojom prijavom 🙂
Kako bismo imali formalni dokaz prilikom prijava na natječaje trebamo imati popis članova sa par osnovnih informacija. Članstvo je besplatno i ne donosi nikakve obaveze, ali nama pomaže pri prijavama na natječaje. Hvala!

 

 

 

Ukoliko imaš pitanja, prijedloge ili ideje, slobodno piši na: info@udruga-penkala.hr. 😀